Opinie

Bonusquote: cursus journalistiek met Ebru Umar

22-09-2015 19:32

 

De basis van de journalistiek is: het draait niet om jou. Het draait om de lezer, kijker of luisteraar. Zet je ego uit. En toch presteren journalisten van mainstreammedia, van sites, kranten, tv-programma’s, tijdschriften, radioprogramma’s het om de grootste volksopstand sinds de moord op Pim Fortuyn te negeren: het afdwingen van een referendum door Nederlandse burgers bij onze regering. Je kunt de website GeenStijl verafschuwen. Je kunt de boys en girls die ervoor schrijven haten. Maar voor een échte journalist mag dat geen excuus zijn om deze actie en daadkracht van het Nederlandse volk te ontkennen.

 

Gratis (complete) cursus journalistiek van Ebru Umar in Metro. Samenvatting cursus: een journalist moet op zoek zijn naar de waarheid, naar nieuws en zijn of haar ego moet er buiten staan. Het gaat er niet om wat jij als journalist vindt of denkt of welke ideologische agenda je hebt, het gaat om het nieuws. Dat is tegengesteld aan wat je dagelijks op de televisie ziet, van Mathijs van Nieuwkerk via Jeroen Pauw naar Frank van der Linden, maar het is de basis van de journalistiek.

Zie je nou wel dat je dat kut-hbo of die burgelijke Master helemaal niet nodig hebt om journalist te worden? Aan de slag!