Opinie

Bonusquote: over ‘journalisten’ die blij zijn met arrestatie van Arnold Karskens

06-09-2015 17:53

 

stefanhuijboom

Gevonden op Facebook. Van harte mee eens. Het is weerzinwekkend om te moeten zien hoe ‘collega’-journalisten van Karskens de arrestatie van laatstgenoemde bagatelliseren omdat Karskens nou eenmaal niet zo’n fijn en betrokken goedmens is als Frederike Geerdink. Als Geerdink wordt gearresteerd heeft dat met de persvrijheid te maken, als Karkens wordt gearresteerd heeft hij dat aan zichzelf te danken en mag dat beslist niet met persvrijheid in verband worden gebracht, aldus het Legioen van Fatsoen (die overigens verdacht vaak voor de NPO werken maar dat terzijde).

Wie in Nederland eenmaal de dingen (in de volksmond ook wel eens gekscherend ‘de realiteit’ genoemd) schrijft die niet passen bij het door moralisten opgelegde opgedrongen wereldbeeld zal voor altijd een mindere zijn. Dat is tegelijk de definitie van ‘naastenliefde’ in Nederland, 2015.

Auteur van Facebook-post in kwestie is zelf buitenlandverslaggever en journalist. Volledige naam met toestemming gepubliceerd.

 

Screen Shot 2015-09-06 at 17.09.25

Betaal mee aan het belangrijke en nuttige journalistieke werk van Arnold Karskens en doneer via crowdfundsite Yournalism.nl!