Media & TV

Arnold Karskens nog steeds vast op Kos

06-09-2015 19:46

 
Screen Shot 2015-09-06 at 17.09.25

Betaal mee aan het belangrijke en nuttige journalistieke werk van Arnold Karskens en doneer via crowdfundsite Yournalism.nl!

 

ThePostOnline-verslaggever Arnold Karskens zit nog steeds vast op het Griekse eiland Kos. Hij werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat hij samen met Iraanse vluchtelingen de oversteek maakte van Turkije naar Griekenland. Hij is inmiddels ondergebracht in een hotel maar staat officieel nog steeds onder arrest. Zijn paspoort is ingenomen door de Griekse autoriteiten, ook is het beeldmateriaal dat hij maakte van zijn overtocht in beslag genomen. Dat zegt hij tegen ThePostOnline.

Vanuit Griekenland meldt hij zondagavond:

 

“Ik zit nu in een hotel maar mijn paspoort en andere opnamen krijg ik pas morgen terug. Neem ik aan. Officieel sta ik nog steeds onder arrest. Morgen krijg ik ook een boete voor het illegaal binnenkomen van Griekenland. Ja, echt waar. Van de 340.000 mensen dit jaar krijg alleen ík een boete. Hoe hoog weet ik niet. Ik denk zo rond de honderd euro. Terwijl ik een Europees paspoort heb.”

 

Karskens hoort morgen rond 12.00 ‘s middags van de rechter op het eiland over zijn definitieve sanctie. Over zijn arrestatie zegt hij:

 

“De politie is duidelijk maar correct voor mij. Ik zeg zelf: iedereen zijn vak. Dus niks kwaad over de ordehandhavers die hier op Kos door de waanzinnige EU-politiek met de rug tegen de muur staan.”

 

Deo volente publiceert ThePostOnline woensdag Karskens’ reportage, videobeelden donderdagavond in de eerste aflevering van Studio Powned om 21.10 uur op NPO3.

Over de afgelopen nacht zegt Karskens:

 

“We gaan een veel realistischer beeld laten zien dan de emo-getuigenissen die we dagelijks op de Nederlandse televisie voorgeschoteld krijgen. Ik ben overgestoken met vluchtelingen, dat is toch echt uit de ‘heart of the matter’.”

 

Wordt vervolgd.

Lees ook

Arnold Karskens opgepakt wegens illegale grensoverschrijding