Media & TV

Bonusquote: Hafid Bouazza heeft het gehad met Arabieren

25-08-2015 21:46

 

“Ik heb het helemaal gehad met Arabieren. En de stroom Arabische vluchtelingen die het Westen binnenkomt, zal de ellende alleen maar verergeren. Merk op hoe de vrouwen uit boten klimmen met perfect gedragen hoofddoeken. Je zou toch denken dat het eerste wat je weggooit of wegvalt in de chaos van levensbehoud, een totaal overbodig kledingstuk is?

Ik zag op de ergerbuis een motorboot vol met mannen en een vrouw die aan het roer stond, in vol hoofddoekornaat. Stel je voor dat ze, zoals natuurlijk is, haar lokken aan wind en zeesproei gaf? Ik huiver bij de gedachte en vraag me af hoe mannen zich daarmee kunnen bezighouden als ze in nooddruft verkeren, terwijl ze op weg zijn naar een, tja, wat? Een betere toekomst? Laat me niet lachen.

Het is deze mentaliteit die mij zorgen baart. Er deugt iets niet aan. Het is de mentaliteit die geen vrouw achter de toonbank wil, in een winkel, die speciaal in de behoeften voorziet van de vluchtelingen. Ik durf de stelling aan dat zij dat ontvluchten wat zij hier kunnen aanrichten.

Ik hoop dat ik ongelijk krijg, maar over een jaar of vijf zullen we te maken krijgen met ‘eerwraak’, omdat een jonge vrouw zich, volgens de familie, al te verwesterd gedraagt. Het is al eerder voorgekomen met vluchtelingen. En natuurlijk heeft de familie het niet gedaan.”

 

Hafid Bouazza, wie kent hem niet, schrijft een feuilleton (deel 1, deel 2). Over de islam en mocro’s in Nederland. Aanradertje.