Opinie

Bonusquote: Nederland in internationale pers

04-08-2015 21:28

Screen Shot 2015-08-04 at 20.02.25

 

OMG! Mensen, het is wéér gebeurd! Nederland heeft het internationale nieuws gehaald! En u weet wat dat betekent: alle kabouters vieren nu feest!

Bij de NOS is er een extra speciale feestavond georganiseerd. De avondchefs mogen de hele avond op de stoelen dansen, de Teletekstredacteuren zijn voor één avond gevrijwaard van het twitteren van screenshots van een tv-pagina met teletekst (lol).

Bij de Volkskrant zijn alle verloven ingetrokken: moeten we dit morgen groot brengen op de voorpagina? Of misschien gewoon toch pagina 3? Wat doet de zomercolumniste van dienst? En Haro Kraak (17)? Gaat hij dit wéér afzeiken alsof het nog steeds 1973 is? Of ligt hij op het strand van Chersonissos? Sterre bellen anders?

De NVJ zal de rest van de avond livebloggen op VillaMedia.

Een interview met NU.nl vindt, as we speak, plaats. Gertjaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl, zal worden gevraagd of hij wel heeft stilgestaan bij de ethische gevolgen van het plaatsen van het nieuws dat er hijskranen zijn omgevallen in Alphen aan de Rijn.

Een samenwerking met Medialogica om een honderdzestiendelige televisieseriereeks voor NPO 3 (60.000 kijkers) te maken over de psychische gevolgen voor bezitters van een hond die ook is overleden bij een omvallende hijskraan ligt voor de hand.

Ondertussen moet Journaal-hoofdredacteur Marcel Gelauff snel schakelen. Het Achtuur Journaal is nu te laat, maar voor NOS op 3 is dit item bij uitstek geschikt. Is Rachid al op vakantie? Kysia bellen anders?

Rutte heeft inmiddels zijn speech klaar: Waarin een land toch groot kan zijn, zo zie je maar weer. De vraag is evenwel of Politiek 24 het wel wil uitzenden. Er moeten óók NOS Zomercolumns worden geproduceerd en de meeste journalisten zitten nu al vier dagen net zo muur- en muurvast in een file op de Franse snelweg (hee kijk, daar gaat Marieke de Vries van de NOS over de vluchtstrook. Ze steekt haar middelvinger op. Logisch, zij is van de NOS…) als de journalistiek die ze doorgaans trachten te bedrijven.

En Pieter Klein van RTL Nieuws? Hoeveel ronkende domineescolumns over De Hijskranen in Alphen aan de Rijn (‘schande dat de media zomaar filmpjes online zetten waarin hijskranen in doodsnood zijn te zien!’) zal hij gaan produceren? 8? 16? 40? 45? Nee, minder, minder, minder, waarschijnlijk.

Moment, even een complimenteuze tweet van een collega retweeten. Hahahaha, die retweet dan weer de retweet, hahahahaha. <3 <3 <3 NPO! Eén grote gezellige COA-familie, godverdomme, en nu ook internationaal. Yeah bitches!

Oh kijk! Een parade van kabouters! Vlaggen en vaandels! Toeters, trommels, trompetten, claxons, sterren, ontbijken, confetti en enorm ludieke vrijzinnige condooms uit de condomerie (groot in 1979), het is één grote narcistische kabouterbende van navelstaarderig vermaak! Vuistjes in de lucht!

Als dit geen feestdag is! De Dag Dat Nederlands Nieuws De Internationale Pers Haalde! HULDE, pik, HULDE!

Dinsdag 4 augustus 2014. NEVER FORGET!