Media & TV

Drammende policors censureren gedeeltelijk ‘schadelijke’ Cosmopolitan-covers

01-08-2015 18:05

cosmovoorna

Voor – Na

Een enge groep politiek correcte drammende conservatieven genaamd National Center on Sexual Exploitation is er in geslaagd twee winkelketens zover te krijgen tot gedeeltelijke censuur van de doorgaans extreem truttige en onschuldige voorpagina van de glossy Cosmopolitan.

De Amerikaanse firma’s Rite Aid en Food Lion zullen de Cosmo voortaan alleen nog maar op de plank leggen als het blad voorzien is van een speciaal censuurfilter. Door dit filter blijft wel het covermodel zichtbaar maar zijn de slogans rondom het model niet langer te lezen (zie plaatje). Dit meldt de New York Times.

Volgens de groep censuurdrammers zijn de voorpagina’s van de Cosmo ‘schadelijk voor kinderen’ en maakt de Cosmo zich schuldig aan ‘pornografie’.

Maar kennelijk zijn het niet de knappe meisjes zelf die een doorn in het oog zijn van deze rechtstreeks uit 1763 ingevlogen puriteinen maar alleen de teksten daaromheen, waar regelmatig woorden als ‘sex’, ‘lust’, ‘love’ en andere vunzigheden instaan.

Dit soort woorden kunnen er uitraard alleen maar toe leiden dat jongens het haar tot over den ooren laten groeien en waardoor vrouwen straks ook nog in spijkerbroek gaan lopen.

Glossy’s met blote mannen op de cover of bladen die niet voor meisjes zijn bestemd maar wel aanstoogevende covers hebben zijn echter geen enkel probleem voor de groep hypocriete ophef-roepers.

Volgens de New York Times zijn er gaan anwijzingen dat ook andere winkelketens terug in de tijd willen.