Media

Gansch het raderwerk staat stil: staking bij drukkerijen van de Persgroep

31-07-2015 23:31

Door een staking bij twee drukkerijen van de Persgroep verschijnen zaterdag bij een aantal edities van het AD geen regio-katernen. Drukkers in Den Haag en Apeldoorn legden vrijdagavond het werk neer. Aanleiding is een cao-conflict in de grafische industrie, meldt FNV. Ook kranten van de Persgroep in het oosten van het land zijn getroffen.

De medewerkers van de Persgroep in Den Haag staken de hele nacht. In Apeldoorn wordt het werk een paar uur neergelegd. In de grafische sector is al sinds 1 augustus 2013 geen cao meer.

Directeur Journalistiek Erik van Gruijthuijsen van de Persgroep noemt de staking treurig en onverantwoordelijk. Hij zegt dat een aantal abonnees zaterdag een krant in de bus krijgt die ze misschien niet gewend zijn, mogelijk komt de krant later. Volgens hem gaat het voor het AD om de regiotitels in onder meer Utrecht, Den Haag en Amersfoort. In de voormalige Wegener-gebieden gaat het om De Gelderlander, De Stentor en Tubantia. “Mochten mensen de krant toch niet krijgen, dan is de krant morgen te lezen op internet”,  zegt Van Gruijthuijsen.

ANP