Opinie

#OPHEF! David Cameron noemt vluchtelingen Calais ‘zwerm mensen’

30-07-2015 13:37

Grote collectieve morele #OPHEF! op de Twitters. David Cameron, premier van Groot-Britannië, noemde donderdag in een interview met het Britse ITV de groep vluchtelingen in Calais een ‘zwerm mensen’ (‘swarm of people‘). En dat mag dus niet van de inwoners van Moraalridderië.

De context van de #OPHEF!-uitspraak is als volgt:

 

“You have got a swarm of people coming across the Mediterranean, seeking a better life, wanting to come to Britain because Britain has got jobs, it’s got a growing economy, it’s an incredible place to live”

 

Cameron deed deze uitspraken terwijl hij vertelde over strengere asielwetgeving in het Verenigd Koninkrijk. Zo wil hij meer werk maken van het ‘deporteren van illegalen’ en ervoor zorgen dat het ‘minder makkelijk wordt voor illegalen om in Groot-Britannië te verblijven’.

‘Walgelijk en dehumaniserend’

De uitspraken van de premier zorgden ervoor dat de belangrijkste inwoners van Moraalridderië (in het Engels: Moralfagain) direct op hun enorme, metershoge paarden klommen.

Zo Twitterde het Britse Vluchtelingenwerk dat de uitspraken ‘walgelijk en dehumaniserend zijn voor een wereldleider’.

‘Extreem opruiend’

De baas van het Britse vluchtelingenwerk noemt het in The Guardian “onverantwoordelijk, dehumaniserend taalgebruik over de rug van wanhopige mannen, vrouwen en kinderen”.

Het taalgebruik zou zelfs ‘extreem opruiend’ zijn.

Nigel Farage

Een opvallende reactie kwam van de normaal zelf nooit zo heel erg aan de toon van het debat denkende Ukip-leider Nigel Farage. Hij noemde de woorden van Cameron ‘woorden waarnaar ik niet naar op zoek ben’ en ‘een poging om stoer te klinken’. Hij voegde daar aan toe: ‘Maar of de premier het ook echt meent is een heel andere vraag’.

Onlangs nog veroorzaakte Farage zelf #OPHEF! (wanneer niet) toen hij beschreef hoe hij op een Franse weg in een file terechtkwam en werd ‘omsingeld door een zwerm migranten die naar Engeland wilden’ en zelfs ‘de deuren van de auto probeerden open te maken’.

Volkstraditie in Moraalridderië

De inwoners van Moraalridderië kunnen doorgaans weinig anders dan op hun hoge paard klimmen en Twitter bestormen om oorlog te voeren tegen onschuldig taalgebruik. Niet dat ze zo van oorlog houden, of dat ze taalgebruik écht belangrijk vinden, maar een belangrijke volkstraditie in Moraalridderië is om zoveel mogelijk te laten zien hoe betrokken je bent bij wereldleed en hoe enorm je deugt.

Geen enkele inwoner van Moraalridderië denkt er aan om van achter hun laptopje vandaan te komen en zelf in de stront te gaan staan in Calais om écht wat te doen voor de vluchtelingen.

Dat heeft mede te maken met het feit dat ze in ivoren torens wonen die nog hoger zijn dan hun paarden, waardoor het niet bepaald gemakkelijk is zomaar ergens naartoe te gaan, want uit hoge torens klimmen is een flink risisco. Thuis blijven en vechten tegen onschuldige taal, die toch niks terug kan doen, is veel makkelijker en wel zo veilig.

Voor de vluchtelingen in Calais echter verandert er helemaal niets. Ook als alle ‘kwetsende’ taal wordt verboden en heel Europa onder een loodzware verstikkende deken van politieke correctheid ligt, zoals de crypto-communistische Moraalridderiërs graag willen, en er (online) actief wordt gepatrouilleerd door de taal- en gedachtenpolitie blijft hun situatie even wanhopig als uitzichtloos.