Opinie

Verwarde man krijgt van ‘kwaliteitscourant’ podium om alle internetters dood te wensen

12-05-2015 18:26

Een verwarde bejaarde man genaamd Wim van Etten uit Sint Willibrord heeft dinsdag van de ‘kwaliteitscourant’ Volkskrant een podium gekregen om alle internetters dood te wensen. De verwarde haatzaaier liet dinsdag op VK.nl een ‘opiniestuk’ plaatsen met als titel Dood aan de homo internetticus!

In het ‘artikel’ doet de agressieve hufter een poging tot het houden van een betoog. Hierin slaagt hij uiteraard niet. Wel lukt het hem om in een relatief kort artikel te generaliseren, te stigmatiseren, te discrimineren, te kwetsen, aan te zetten tot haat, op te roepen tot geweld en te intimideren.

Fatsoen!

Waarom een dergelijk ‘opiniestuk’ uitgerekend op de site van ‘Goed Volk’-krant de Volkskrant wordt gepubliceerd is een raadsel. Juist die krant meent normaal gesproken de moraal in pacht te hebben en meent zich doorgaans te moeten verzetten tegen ‘verhuftering’ in het algemeen en een website als Geenstijl.nl in het bijzonder.

Bovendien zijn sommige van de bij deze krant werkzame redacteuren als het even kan gerust bereid het begrip ‘politiek correct’ maximaal over de top te trekken. Zo wordt bijvoorbeeld nauwkeurig bijgehouden hoeveel blanke en niet-blanke gasten in talkshows verschijnen en de voor de hand liggende uitkomst (een minderheid aan niet-blanke gasten) als serieus nieuws gepresenteerd.

Ook de vaste oudlinkse ultra-policor-huiliehuiliecolumnisten als Wilma de Rek (79), Bert Wagendorp (82) en Aaf Brandt Corstius (14) steken normaal gesproken niet onder stoelen of banken wat zij vinden van ‘schandpaalwebsites’ waarop ‘mensen worden doodgewenst’ en waar men het begrip vrijheid van meningsuiting ruim interpreteert.

Een ‘opinie-artikel’ met als strekking ‘dood aan de moslims’, ‘dood aan columnisten die niet snappen in wat voor wagons Joden werden vervoerd naar de concentratiekampen’, ‘dood aan de Volkskrantlezers’, ‘dood aan paardenmeisjes’, ‘dood aan huisvriend P.’ of ‘dood aan inwoners van Amsterdam-zuid in het bezit van een bakfiets en indien van het vrouwelijk geslacht sinds kort massaal in het bezit van die zogenaamd hippe fel gekleurde oh zo lekker gekke en echt heel unieke sneakers’ zou uiteraard nooit door de ballotage komen van de op de Volkskrant-internetredactie werkzame ‘fatsoenlijke’ en politiekcorrecte BKB/D66-vrije schoolmeisjes.

De toon van het debat!

De Volkskrant staat helaas al jaren bekend om het meten met twee maten en het op Francisco van Jolöide wijze rancuneus verkrachten van de eigen moraal en het injecteren van gif in de samenleving middels schandpalen en namen en shamen als dat nou eenmaal zo uitkomt. Het is en blijft wat dat betreft dan ook een echt PvdA-blad, hoeveel Jan Hoedeman’s ze ook wegsaneren naar het AD.

Zo noemde deze fatsoenlijke volkscourant, die immer om de toon van het debat denkt, de recent overleden arabist Hans Jansen ‘nar der arabisten’ terwijl zijn familie stond te rouwen bij het lijk dat nog niet eens koud was.

Respect!

Interessant is overigens de uitspraak van de Volkskrant’s eigen Ombudsvrouw (lol) die eerder over het (hypocriete en moralistische) gebruik van initialen bij verdachten schreef: ‘Media als GeenStijl – die prat gaan op naming and shaming – zijn al helemaal niet normbepalend’.

Wij zijn dan ook enorm benieuwd hoe de Ombudsvrouw (lol) aanstaande zaterdag gaat reageren op het feit dat haar eigen internetredactie de norm om mensen openlijk dood te wensen kennelijk heeft laten bepalen door Geenstijl.nl.