Media & TV

Bram Moszkowicz, in mediaquotes

22-04-2015 16:50

En waarom ook niet? Bram Moszkowicz zit in de politiek, hij is de nieuwe partijleider van VNL. Bij Jeroen Pauw stokte de charismatische quotemachine gisteren even en dus moeten we het doen met wat oude teksten. Ofwel: wat vindt Bram Moszkowicz van….

 

…het schrappen van het tableau:
“Ik maak zware tijden door. Ik ben aangeslagen, maar niet verslagen. Wat me het allerdiepst heeft geraakt, is hoe mensen om mij heen te grazen zijn genomen. Zowat tegelijkertijd met de beslissing van de raad eindigde mijn verhouding met (journalist) Eva Jinek. Daarover zijn allerlei uiterst vileine suggesties gedaan. In een programma van Paul de Leeuw ben niet alleen ik, maar is ook Eva tot voorwerp van hoon en spot gemaakt op een manier die me heeft doen stuiteren op de bank. Ik zal me netjes uitdrukken, maar dat was zó onjuist en zó pervers, nadat Eva me juist door dik en dun had gesteund en helemáál niet was weggelopen vanwege de problemen waarin ik zit. Dat soort neveneffecten heeft er hard ingehakt. Het is, al zeg ik het zelf, doordat ik uit een bepaald geslacht kom dat ik nog sta en vecht. Menigeen zou zijn bed niet meer zijn uitgekomen.”


Parool, 2013

 

…Advocaten:
“Ik redeneer vanuit mijn eigen optiek, en ik lieg niet bij de rechtbank. Het is eigenlijk al absurd dat een advocaat bij de rechtbank door een detectiepoortje moet. En dat we niet meer in de kantine mogen eten, bij de officier en de rechter. Het gaat me niet om dat broodje, dat was toch al nooit te eten, maar het zegt iets over de houding tegenover advocaten. En hebben we niet genoeg gevallen meegemaakt van officieren van justitie die logen? Daar zijn aantoonbaar meer gevallen van dan van liegende advocaten.”
HP De Tijd, 2010

 

…zijn studententijd:
“Ik was bedaard, maar niet onopvallend. Alleen al omdat ik qua kleding bepaald niet de doorsnee vormde. Ik droeg als student een jasje en een dasje, en dat was not done in die tijd. Daar trok ik me niks van aan. Ik weet zeker dat ik een uitzondering was. Niet bewust gekozen, zo was ik. Je kunt alles van mij zeggen, maar ik pas mij niet aan om het aanpassen. Ik leef mijn eigen leven, ik denk mijn eigen denken, ik ben geen allemansvriendje.”
Folia, 2013

 

…Gordon:
“Hij heeft mij geheel belangeloos geholpen. Gordon en ik zijn geen vrienden van elkaar. Hij heeft er niets aan. Het is ongelofelijk dat je in slechte tijden als deze, zoiets moois mag meemaken. Ik heb altijd goed gewerkt en goed geleefd. En op de een op andere dag verlies je je bron van inkomsten, maar de lasten blijven. Ik wilde blijven voldoen aan de verplichtingen die ik met de fiscus heb, daardoor ben ik nu in de problemen gekomen. Ik zit er niet doorheen, ik ben hier niet om stoer te doen. Ik kom erdoorheen omdat ik alles relativeer. Maar ik geef eerlijk antwoord op de vragen. Het is jammer dat ik hier zo moet zitten, maar dit raakt vooral mijn omgeving. Mijn kinderen lezen alles op internet, ik lees die rotzooi niet.”

 

RTL Boulevard, 2014



…zijn bestaan als BN’er:
“Als ik één ding in mijn leven zou willen veranderen in mijn leven is dat ik nooit meer een Bekende Nederlander zou willen zijn.”
5 jaar later, 2013

 


…Eva:
“Eva verenigt een heleboel elementen die ik bewonder. Nee, ik zeg niet welke, want dan staat het morgen in de Privé. We praten niet over onze relatie. Nou ja, vooruit: de kennismaking met haar moeder, die was grappig. Ik overhandigde haar een bos bloemen met de woorden: die zijn voor u. Daarop zei ze: ‘Zeg maar jij hoor. Zo veel schelen wij niet in leeftijd’. Ze doet me aan mijn vader denken. Ook zo’n bonkig type. Daar moet je geen ruzie mee krijgen, want dan bijten ze je neus eraf.”
Libelle, 2011

 

…angst:
“Ik ben bevrijd van de angst om te vallen, van de angst om in de media neergesabeld te worden, van de angst om uit een koffer te moeten leven en van de angst om door het establishment vermorzeld te worden. Kortom, ik ben klaar voor de politiek. Ik heb nooit strafbare feiten gepleegd, ik ben nooit verdachte geweest. Ik had niets meer, ik leefde uit de koffer, maar ik ben niet kapot gegaan.”

 

Telegraaf, 2015