Media & TV

Activistische acteur George van Houts ontdekt dat bankiers ook net mensen zijn

15-04-2015 11:29

Acteur George van Houts heeft in een twee uur durend gesprek met een emotionele voorlichter van de Rabobank geleerd dat medewerkers van de Rabobank ook mensen zijn. Dat schrijft de acteur op zijn Facebookpagina, waar hij gisteren het gesprek aankondigde.

Aanleiding gesprek

Van Houts was uitgenodigd voor een gesprek, nadat hij een video online had gezet waarin hij de namen opleest van enkele Rabobank-medewerkers. Die namen komen uit het, door de rechter verboden boek De Verpanding, waarin twee kunsthandelaren vertellen over de werkwijze van de afdeling Bijzonder Beheer van de bank. De video heeft hij reeds verwijderd.

Nieuwe boodschap op Facebook

Op zijn Facebookpagina schrijft Van Houts het volgende:

“Ha Frienden en Friendinnen, ik ben weer veilig thuis. De video heeft z’n werk gedaan en blijft nu ook hier thuis. Twee uur lang gesproken in een kamertje van het immense hoofdkantoor aan de Croeselaan te Utrecht met een voorlichter en met een Bijzonder Beheer Meneer, die heel erg geĆ«motioneerd was. Wat ik geleerd heb: ook deze mensen zijn mensen. Ze worstelen enorm met hun positie en de beeldvorming. Ik was blij met de open toon in het gesprek en werd geraakt door het zweet dat hen zo nu en dan uitbrak. Dat is wat ik wil: bankmensen kom naar buiten en leg ons uit waar jullie mee bezig zijn! Zo moeilijk is dat toch niet. Uiteindelijk waren er een aantal punten waar we “agreed to disagree” concludeerden. Ik heb bloemkoolsoep gekregen en een broodje.Ik sloot het gesprek af met de mededeling dat de overstapservice om van Rabo naar Triodos te gaan in gang gezet is. Volgende keer weer een andere video.”

Lees ook:
George van Houts verwijdert filmpje met namen Rabobank van Facebook