Boer Wim vindt vrouw, maar verliest het paradijs

14-03-2015 16:00

Boer Wim uit Boer Zoekt Vrouw woont op misschien wel het mooiste plekje van de wereld, vindt ook zijn vriendin Evelyne. Maar zij wil in dat paradijs niet blijven wonen.

Wim van Liere heet hij. Boer Wim uit Boer Zoekt Vrouw, seizoen 2013/2014. Ja, in het echt is hij net zo lang als op TV. En ja, de Simba Farm in Tanzania is minstens zo idylisch als het oogt op tv.

Wereldreiziger

Hij is een beetje een atypische boer: niet verknocht aan een ouderlijk huis in de polder, maar een akkerbouwer met lust voor avontuur. Hij werkte voor pootaardappelbedrijven en zaadfirma’s in Rusland, Kazachstan en Oekraïne, in Indonesië, Tunesië en Frankrijk.

Eind jaren 80 woonde hij ook al in Tanzania. Ook op uren rijden van een stad. Maar het type vrouw waar Wim op valt kan er moeilijk aarden. Hoe mooi het ook was, zijn ex wilde iets anders dan de bush. Zo trokken ze verder de wereld over. Maar in Portugal raakte het uit. Zijn ex vertrok weer naar Nederland, met dochter Petra en zoon Willem. Wim kon bij zijn zus aan de slag. Op de Simba Farm. Dat is nu zeven jaar geleden.

Wim wilde eigenlijk niet

Hij heeft hier alles wat z’n hartje begeert. Behalve een vrouw, merkte zijn dochter. Zij was het die hem het KRO-programma inrommelde. Toen ze hem belde zei hij resoluut: “Nee, daar doe ik niet aan mee!”. Maar nee zeggen was al geen optie meer. “Je zit er al in”, kreeg hij te horen.

Achteraf is hij er wel blij mee, vertelt Wim op het terras achter het huis waar we hem met zijn vrouwen zagen struggelen in Boer Zoekt Vrouw. “Natuurlijk, het is allemaal positief verlopen en ik heb er een lieve vriendin aan overgehouden.”

Wim’s vriendin verveelt zich

En die vriendin, dat is nu net het probleem. Ze woont graag in Afrika, maar niet op die Simba Farm. Hoe mooi die plek ook is. “Er is hier op de boerderij voor haar weinig te doen”, aldus boer Wim.

Dus Wim zal wel weer een andere plek gaan zoeken. Niet in Nederland. Daar is het hem te vol. Misschien ergens in Afrika, maar niet hier in dit paradijs.

Vrouwen…

Lees alle perikelen van Boer Wim. Lees over zijn lodge en hoe je daar moet komen, en over het gigantische bedrijf op de voet van de Kilimanjaro Op TPO-Magzazine.

 Of op Blendle.