Media & TV

Visagiste TV Kantine: ‘Gordon heeft een groot hoofd’

27-02-2015 16:01

Carlo Boszhard en Irene Moors kunnen niet zo gemakkelijk meer de bekende jonkies spelen in de TV Kantine. In Televizier zegt Boszhard: “Ik kan mijn gezicht wel laten strak trekken, maar een Jim Bakkum lukt niet meer. Dus kiezen Irene en ik vooral mensen van onze eigen leeftijd. Als ik eenmaal de stem heb dan heb ik de sleutel. Daarvoor letten we ook op bepaalde dingen die ze vaak zeggen. En we kijken naar bijzondere kenmerken zoals hun tanden, bril en haar. Dat pikken we op en vergroten we in de grime.”

Het nieuwe seizoen van de TV Kantine begint vrijdagavond en hoofdrollen zijn weggelegd voor de uitvergrote versies van Humberto Tan, Kim Holland, Hans Klok, Anouk, de Roelvinkjes en Andy van der Meijde.

Gordon
In hetzelfde tv-blad vertelt grimeur Barbara van Munster hoe ze de twee RTL-sterren omtovert tot het personage. Heel lastig was Gordon. “Gordon is echt uniek. Ik werk veel met hem samen omdat ik zijn visagie doe. Gordon heeft een groot hoofd. Dat wist ik al want als hij een pruik nodig heeft, draagt hij altijd de grootste maat. Carlo heeft juist een klein hoofd.”

In het (zevende) seizoen worden er 64 nieuwe types geïntroduceerd, maar voetballiefhebber Boszhard heeft afscheid genomen van Reneetje Reneetje (Van der Gijp). De TV Kantine heeft inmiddels een Beeld- en Geluid Award (2010) en een Gouden Televizierring (2011) verzameld.

Eerder zei Boszhard in Nieuwe Revu over de rolverdeling tussen hem en Moors: “Alles draait om ritme. Het is ‘takke tak tak, een grap’ en daarna een lach. ‘Tappe tap tap, lach’. Dat ritme herkennen kijkers misschien niet, maar elke comedy heeft een ritme. Dat ritme probeerde ik steeds uit te leggen aan Irene. Na een tijdje keek ze me aan en zei; ‘Okay, ik doe het zoals jij het wil’. Ik ben haar dankbaar dat ze zich heeft overgegeven.”