Media & TV

In mediaquotes: Jett Rebel

10-02-2015 22:20

Een beetje theatraal en onsamenhangend was het zeker bij DWDD, maar het is een goed statement: Jett Rebel geeft geen interviews meer. Geen gelul meer over zijn favoriete jam, verliefdheidjes of andere Viva-dingetjes. Jelte doet niet meer mee aan het mediacircus. Kan-ie mooi ook al die vage marketingjongens en -meisjes eruit bonjouren want wat moet je met een imago als je de hele dag op toetsen duwt en briljante nummers componeert? Daarom dus: Wat Jett Rebel vindt (of vond)….

 

…van Jelte en Jett (maar weer):
“Ik kan heel verlegen zijn, tot het punt dat ik mezelf moet aansporen eens normaal te doen. Het gebeurt dat mensen dat aanzien voor arrogantie, dat vind ik naar. Jett Rebel is niet verlegen, dat is een mannetje. Ik heb het idee dat mensen mij aardiger vinden als Jett dan als Jelte. Op de middelbare school was ik een uitgesproken persoonlijkheid en had vaak mooie meisjes om mij heen. Dat maakte mij een makkelijk mikpunt. Ik won een paar jaar de talentenjacht van school. Nadat ik een keer won heb ik mij na afloop met een docent moeten verstoppen in de school. Op het podium, waar ik mij lekker voel, 100 procent mezelf kan zijn en mijn eigen zelfverzekerde ik ben, werd ik gezien als arrogant en wilden mensen mij in elkaar slaan.”

Oor, 2014
…van zijn rode lippen en nagellak:
“Ik heb altijd wel een vrouwelijke kant en daar interesse in gehad. Mijn ouders vertelde me ooit dat ik als peuter een Barbie voor mijn verjaardag had gevraagd. Mijn broer had een Action Man, ik wilde een Barbie. Deze Barbie had tussen haar borsten een knopje waar je op kon drukken, en dan zei ze: ‘Ik ben Barbie, jij bent mijn beste vriendin, wil je met me spelen?’ Ik weet dat ik daar altijd een beetje verontwaardigd over was, hoezo mocht ik niet met haar spelen? Ze zei ‘jij bent mijn beste vriendin’, aangezien ik geen meisje ben, was dat wel een beetje het bewijs dat ik als jongen niet met Barbie’s hoorde te spelen. Maar ik vond het toch leuk.”

The Post Online, 2014

…van ex Gwen van Poorten:
“De liefde nam het over. Alles ging ineens over haar. Het was onvermijdelijk. Zij was ineens in mijn leven en het was ook weer zo voorbij. Je voelt het ontstaan op het album; er staan nummers op waarin je hoort dat ik op zoek ben naar liefde, dan is het er opeens en dan blijkt het, om een lang verhaal kort te maken, totaal niet te werken. Daar probeer ik mee om te gaan. Maar het moest in het verhaal. Ik hoop vooral dat ze het begrijpt. Ik wil er echt geen reactie mee uitlokken. Ik ben zo, ik schrijf ook liedjes over mijn vrienden, familie en over mensen die ik één keer heb ontmoet. Dat wist zij ook toen ik haar ontmoette. Het is ook niet om haar terug te krijgen. Misschien vindt ze het totaal niet boeiend, dat zou kunnen. Het was mijn verwerkingsproces en het ligt nu qua betekenis mijlen achter me. Het zijn gewoon liedjes nu.”

Metro, 2014

…van marketing:
“Als mensen denken dat ik verzonnen ben door een marketingteam kan ik daar hard om lachen. Misschien is het zelfs een compliment: blijkbaar ben ik interessant genoeg om een verzinsel van een marketingteam te lijken.”

…van de docu Who The Fuck is Jett Rebel:
“Ik ben blij dat het verteld is. Ik hoop dat de mensen hierdoor een beetje begrijpen dat ik gewoon echt een beetje raar ben. Toen ik in oktober te gast was bij De Wereld Draait Door om voor het eerst nummers van mijn album Hits for Kids te laten horen, dachten sommigen dat ik helemaal naar de tering was, ‘vol aan de coke’. ‘Jett Rebel high bij DWDD’, las ik daarna op internet. Dat is pijnlijk. Ik vind het eigenlijk gewoon beledigend. Als ik zenuwachtig of verlegen ben, gaan mijn handen trillen en begin ik te stotteren. Dat heeft niks met drugs te maken. Sterker nog, goede vrienden zeiden: ‘Yo gast, je had een jointje moeten roken voor je de show in ging’. Kom ik echt zó gestoord over dat mensen denken dat ik verslaafd ben aan coke? Voor één seconde laat ik dat schild vallen waar ik normaal achter zit, doe ik mijn best om gewoon te zijn wie ik ben. En dan dit. Ik bén gewoon die all over the place, adhd’erige mafkees.”

…van commercie:
“Obvious dingen die ik niet laat gebeuren is dat mensen over mijn schouders meekijken naar de muziek die ik opneem. Ik maak gewoon een cd en die lever ik af. Er is niemand die zegt dat het anders moet. En je ziet Jett Rebel niet in reclames waar-ie volop mee heeft kunnen cashen. Aanbiedingen genoeg, maar het zou toch raar zijn als ik bezig ben met mijn muziekcarrière en along the way zoiets heb van: het zou heel nice zijn als ik nu 200 duizend euro kan pakken door als een geil hoertje deze reclamecampagne te doen of dit rolletje in deze serie te spelen. Ik ben een fucking muzikant, ik ben toch geen acteur?”

Volkskrant, 2014