Entertainment

In mediaquotes: Nick & Simon

09-02-2015 22:03

Nick & Simon gaan vanaf 2016 een tijdje uit elkaar. Althans, Simon staat begin volgend jaar met een solotour in de theaters. De tour zal een maandje of twee duren en daarna zullen de Volendamse gasten weer een duo vormen alsof er niets gebeurd is. Een aardige reden dus voor: wat vinden Nick & Simon… 

 

…van Volendam (Nick)
“Volendammers zijn super kritisch. Als het geluid niet goed is, kun je bij wijze van spreken van een oud vrouwtje bij de slager te horen krijgen dat je ‘wel erg veel sublaag op je gitaar had zitten.’ En ze dénken ook serieus dat ze heel veel verstand van muziek hebben, terwijl dat niet altijd het geval is. Je moet echt het uiterste geven hier, anders krijg je geheid gezeur.”

Libelle, 2012

 

…van het verdriet om zijn vader (Simon)
“Mijn ouders waren na ruim twintig jaar nog steeds verliefd en mijn moeder hield zo verschrikkelijk veel van die man, dus dat heeft er echt ingehakt. De rouwperiode was intens en lang. Ik vond het niet nodig om mijn verdriet te laten zien. Ik dacht dat ik het verlies van mijn vader had verwerkt. Met die brand dacht ik: dit doen we er even bij. Maar het ging niet goed dat jaar. Uiteindelijk heb ik hulp gezocht bij een psycholoog. Ik heb daar voor het eerst over mijn vader gepraat en dat luchtte erg op.”

Margriet, 2011

 

…van uit de band springen (Nick)
“Je moet ook beseffen dat wij momenteel toch in een soort glazen huis zitten. We worden heel goed in de gaten gehouden door iedereen. Als ik nu dronken op een stoep gevonden wordt, maakt iemand een foto met zijn mobieltje en zet het op internet. Ik ben wel eens in een gekke bui ‘s nachts met 200 over de weg gescheurd, maar nu komt er een persbericht als je dan een bekeuring krijgt. Dus doe ik dat nooit meer. Al is er niemand op de weg, dan nog hou ik het binnen de perken. En hetzelfde geldt voor heel simpele dingen. Als ik iets te dichtbij met een meisje sta te praten, zie ik meteen allemaal mobieltjes in mijn ooghoeken opkomen.”

VaraGids, 2009 

…van hun fans (Simon)
“Er lopen aardig wat mensen rond die een heel andere manier van denken hebben dan wij, zeg maar. Sommigen leven gewoon in een fantasiewereld. Een fan zegt bijvoorbeeld tegen alle fans dat Nick elke dinsdagmiddag bij haar op visite komt. En zo zijn nog wel tientallen voorbeelden te noemen van mensen die gewoon dingen verzinnen. Waaronder dat verhaal dus van die 46-jarige mevrouw die beweert zwanger te zijn van een tweeling, van Nick. Ja, dat gaat soms ver.”

VaraGids, 2009

..van een sololoopbaan (Nick)
“Tot 2014 zit onze agenda in grote lijnen vol en daar past een solotheatertour van drie maanden echt niet tussen. Maar in de toekomst gaan die dingen zeker gebeuren.”

…van hun brave imago (Nick)
“Je doet het toch nooit goed. Je kunt ons afschilderen als braaf. Maar mensen die een seks, drugs en rock ’n roll-leven hebben, worden ook bekritiseerd. Ik hoor heel vaak dat mensen het heel verfrissend vinden. Ok, we hebben nog geen hele zware zweepslagen gekregen, maar waarom zou je niet aardig doen tegen een stagiair van The Voice?”

JFK, 2012