Entertainment

Dries Roelvink: ‘Mijn zoon is een lieve gozer, geen fouterik’

09-02-2015 18:13

Sinds zijn zoon in opspraak is geraakt, is hij in een neerwaartse spiraal beland. “Dave gaat té vaak stappen op het Leidseplein, komt té laat huis. Ik erger me daaraan, wil dat hij aan zijn carrière werkt en aan zichzelf. Maar vaak ben ik de halve dag bezig hem uit bed te krijgen.”
Dat stelt de volkszanger met de gele zwembroek in een duo-interview met Veronica Magazine


Aanleiding is de real life soap over het duo die vanaf 17 februari bij RTL5 te zien is. Dave: “Mijn vader wil me een spiegel voorhouden, dat is een van de redenen achter onze reallifesoap.”
Ook hopen beide mannen dat De Roelvinkjes het “onjuiste beeld dat van Dave is ontstaan”, de kop indrukt. Dries: “Mijn zoon is een lieve gozer, geen fouterik. Ja hij is één nacht ergens geweest en betreurt dat, maar daar hoeft hij niet zijn hele leven op afgerekend te worden.”

De kleine Roelvink heeft het gevoel dat hij inderdaad zwaar is afgerekend op de vermeende juwelendiefstal bij de familie Pach. “Ik heb zoveel narigheid over me heen gehad, deels door eigen schuld. Als het grote publiek een beeld van jou heeft dat niet klopt, geeft dat stress – ik slaap met slaappillen. Even heb ik zelfs overwogen naar het buitenland te verhuizen. Ik dacht: ik kom wel terug als iedereen me vergeten is. Als dit een ‘gewoon’ iemand was overkomen, had het de krant niet eens gehaald, maar ik heb drie weken lang op alle voorpagina’s gestaan.’”

De interviewer vraagt ook of er in de serie aandacht wordt besteed aan de zaak, want in april moet Dave Roelvink voor de rechter komen. “Het is nog onduidelijk óf en wanneer er een rechtszaak komt. Tot die tijd gaan we in de serie niet expliciet in op de gebeurtenissen van de afgelopen tijd. Vanuit juridische gronden en omdat het persoonlijk te zwaar is.”

In de soap zien we een feestende Dave. De 20-jarige: “Bepaalde beelden waren confronterend om terug te zien. Niks mis met uitgaan, maar ik besef nu dat mijn leven voor tachtig procent uit feesten bestaat. Ik wil dat terugbrengen naar twintig. Ook ga ik niet langer om met personen die niet goed voor me zijn. Dat ik mezelf wil verbeteren, komt deels door mijn familie. Toen ik op beeld zag hoe alle narigheid hun kwetst, was dat een enorme klap in mijn gezicht.”