Columniste Drayer stapt op om affaire Ramesar

24-12-2014 06:57

Columniste Elma Drayer is opgestapt bij dagblad Trouw om de affaire rondom Perdiep Ramesar, de journalist die er eerder uit werd gegooid wegens het verzinnen van artikelen. Dit schrijft de Volkskrant. Drayer stelt dat signalen over Ramesar jarenlang door de hoofdredactie genegeerd werden. “Het vertrouwen is bij mij helemaal weg,” aldus de columniste.

Eerder nam ook een andere columniste en voormalig deelredactiechef, Anniek van den Brand, ontslag vanwege het beleid van de huidige hoofdredactie.

Trouw nam zaterdag afstand van maar liefst 126 artikelen waarin redacteur Perdiep Ramesar bronnen opvoert die niet bestaan. Er werd in de loop der tijd door meerdere collega’s tevergeefs aan de bel getrokken. Drayer: “Ik was een van de redacteuren die al jaren geleden zeiden: die man klopt niet. Hij komt zelden met een bron met naam en toenaam. Dat zie je als je een ervaren journalist bent. Dat is intuïtie. Ik heb ook nooit een column geschreven over stukken van Perdiep, omdat ik hem niet vertrouwde.”

Drayer maakte haar vertrek dinsdag tijdens een redactiebijeenkomst bekend. “Ik vind het vreselijk dat ik mijn column kwijt ben, maar ik moet ergens een streep trekken,” zo zegt ze.